Roupa Velha Bacalhau

Una bona lectora ens ha enviat una recepta amb bacallà, ingredient estrella a la dieta portuguesa. I com que ella va viure uns mesos a O’Porto, va poder gaudir d’algunes de les seves especialitats. Aquesta recepta l’hem extreta de la web 1001 receitas, on hi podreu trobar fins a 1001 receptes amb bacallà!

Pel que he pogut descobrir, la Roupa velha de bacalhau és un plat típic de la regió del Minho, la regió més septentrional de tot Portugal. S’acostumava a menjar en el dinar del dia 25 de desembre, dia de Nadal, amb les sobres del sopar de la nit anterior. Actualment es serveix per introduir el plat de carn del dinar.

Ingredients per a unes 4 persones:

-2-3 morros de bacallà

-1kg de patates

-Mitja col

-4 dents d’all

-2 ous

-Oli, sal i pebre negre

Per començar netegeu i peleu les patates per posar-les en un cassó amb aigua i les deixeu coure durant uns 20 minuts aproximadament.

Quan les patates porten uns 15 minuts coent-se, hi afegiu el bacallà. Quan veieu que torna a arrencar el bull, espereu 5 minuts més.Un cop ho teniu tot cuit, coleu-ho.

A continuació, netegeu i trossegeu la col. Poseu-la en un cassó amb aigua i un rajolí d’oli. Deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. Retireu-ho del foc i passeu-ho pel colador.

Poseu els ous en un cassó amb aigua i sal i deixeu-los bullir durant 10 minuts. Seguidament, retireu-los del foc, deixeu-los refredar i peleu-los.

Després, poseu unes dents d’all amb oli en una paella fins que agafi una mica el gust i afegiu-hi la patata, el bacallà, la col i els ous. Aneu-ho barrejant de tan en tan.

Ja per acabar, poseu la barreja en un plat i afegiu-hi sal i pebre al gust. A gaudir de la recepta!

Cèlia

Aquí hi podeu trobar la recepta original:

Bacalhau típico de Natal, preparado com os restos da ceia de consoada; é um bacalhau cozido e lascado feito no tacho com batatas, couve, azeite, alhos e ovos cozidos. Como fazer Roupa Velha de Bacalhau

Este bacalhau típico da região do Minho, confeccionado com os restos da ceia da consoada, comia-se ao almoço do dia 25 de Dezembro, Dia de Natal, nas casas pobres. Actualmente serve-se antes do prato de carne. Há quem aproveite estas sobras, não da maneira tradicional, mas com um molho béchamel, e leve ao forno a aquecer e a alourar.
 
 Pode não misturar os ovos no preparado e colocá-los em cima cortados às rodelas ou aos gomos.

Ingredientes 4 pessoas:

-2 postas bacalhau demolhado

-1kg de batatas

-1 und. couve penca

-2 chávena ovos

-2 dl azeite

-4 dentes alho

Utilize os restos da ceia de Natal, ou coza o bacalhau, as batatas, as couves e os ovos. Lasque o bacalhau e corte aos bocadinhos as batatas a couve e os ovos.

Leve ao lume o azeite com os dentes de alho muito picadinhos e deixe alourar. Junte depois tudo o que cortou e deixe aquecer mexendo de vez em quando. Sirva de imediato. Pode juntar uma colher de colorau ao azeite, se gostar.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Recepta de Nadal, Receptes de primer plat i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Roupa Velha Bacalhau

  1. iaia Laura diu:

    Aquesta recepta ja m’aniria bé pel dia que fem el sopar a casa teva…o qualsevol altra on l’ingredient principal sigui el bacallà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *