Bacallà a la llauna

Ja fa uns dies vaig tenir la sort de ser invitada a sopar a casa d’en Guillem. Realment em devia un sopar des de feia molt de temps! Vaig poder gaudir d’una amanida de tomàquet amb mozzarella i d’un bacallà a la llauna digne d’un gran xef. Aquí us deixo la recepta que em va preparar per si us animeu a fer-la vosaltres a casa.

Bacallà a la llauna

Ingredients:

150-200 gr de bacallà dessalat (per persona)

20 gr de pebre vermell

1 got petit de vi blanc

4 grans d’all

Farina

Sal

Oli d’oliva

Julivert

Preparació:

* Es millor utilitzar els lloms del bacallà vigilant que no tingui espines. El que venen congelat, generalement surt molt bé. Si el feu servir congelat, el descongeleu i abans d’enfarinar-lo l’assequeu bé amb un drap de cuina o amb paper de cuina. Enfarineu els trossos de bacallà i els fregiu a la paella amb l’oli d’oliva. Aneu col·locant els talls de bacallà fregits en una safata que pugui anar al forn.

* En el mateix oli que heu fregit el bacallà, hi fregiu 2 grans d’all tallats en làmines fines, quan comencin a daurar-se hi tireu el pebre vermell i seguidament el vi. Aneu en compte perquè el pebre vermell es crema molt ràpid. Deixeu que bulli durant uns minutets.

* Tireu aquesta mescla per damunt del bacallà. Ara piqueu els altres 2 alls juntament amb el julivert. Aboqueu-ho també per damunt del bacallà. Enceneu el forn, hi poseu la safata amb el bacallà. Ho deixeu uns minuts i ja està llest per menjar.

Bon profit!

Iaia Laura

Aquesta entrada ha esta publicada en Receptes de segon plat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Bacallà a la llauna

  1. Guillem diu:

    Com a cuiner d’aquesta recepta, opino que una mica menys de 20gr de pebre vermell (dolç) és més escaient. Posar-ne 20 va provocar una predominància del pebre vermell, que tot i ser bona, pel meu gust va ser excessiva. Tot i això, la recepta és deliciosa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *