…una de PASTÍS: Pastís tres xocolates

Avui he tingut la sort i el plaer de fer aquest pastís amb l’ajuda d’en Yeray. Realment és un pastís pels amants de la xocolata, ja que la combinació de les tres xocolates el fan irresistible. La recepta me l’ha passat la Carme i m’ha dit que és d’una amiga seva. Espero que us atreviu a fer aquest pastís i gaudiu del seu sabor.

Ingredients:

150 gr de xocolata negra

150 gr de xocolata amb llet

150 gr de xocolata blanca

150 gr de sucre

750 ml de nata per muntar

750 ml de llet

3 sobres de quallada en pols

1 paquet de galetes Maria

60 gr de mantega

Preparació:

* Comencem preparant la base. Per això triturem les galetes i, un cop convertides en pols, els afegim tota la mantega fosa. Barregem bé fins a obtenir una massa compacta i homogènia. L’estenem bé a la base d’un motlle d’uns 26 centímetres de diàmetre (si és desmuntable anirà molt millor).

* Elaborem la capa de xocolata negra, seguint un procediment que serà el mateix per a les altres dues capes, de xocolata amb llet i de xocolata blanca. Mesclem en un cassó la xocolata negra trossejada, 75 grams de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de quallada.

* Escalfem a foc mig i sense deixar de remenar, perquè tots els ingredients es mesclin i la xocolata es desfaci i no s’enganxi. Hem de vigilar perquè la mescla no arribi a bullir (si tenim termòmetre de cuina una bona referència és treure la mescla del foc quan arribi a 90º, moment en què tots els ingredients ja estaran ben mesclats en una crema homogènia). La retirem del foc i l’aboquem directament al damunt de la base de galetes.

* Seguim els mateixos passos per la xocolata amb llet. En aquest cas, al cassó mesclarem la xocolata amb llet,  250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de quallada però només 50 grams de sucre. Un cop desfet i mesclat, ho aboquem damunt la capa de xocolata negra. No cal que patim per si les dues capes es barregen. Només amb l’estona de fer la segona mescla, la primera capa ja haurà quallat prou com per suportar-la a sobre.

* Finalment, repetim l’operació amb la xocolata blanca. Farem servir les mateixes quantitats de tots els ingredients menys del sucre. N’hi posarem 25 grams o fins i tot podem passar sense… Un cop feta la tercera capa, deixem refredar el pastís i el guardem a la nevera, perquè s’ha de menjar fred.
Alerta, si el preparem el dia abans, quan el servim estarà més reposat, i a més ens assegurarem que sigui ben fred, de manera que serà millor.

* I per decorar, què? Doncs podem fer servir boletes o filets de xocolata negra. Podem espolvorejar tota la superfície (o una part tapant la resta amb un paper que faci de motlle amb una forma determinada) amb cacao. Podem posar-hi fruites a l’estil de maduixes, gerds o aranyons. O podeu fer com jo: desfer xocolata de cobertura negra al bany maria, posar-la en una mànega estreta i començar a fer línies de xocolata sobre un paper de forn, primer en una direcció i després per sobre en una altra, procurant que les primeres i les segones mantinguin un angle més petit de 90 graus). Deixar assecar, separar del paper de forn i… decorar!

Bon profit!

Una altra amiga de la Carme

Foto feta per la iaia Laura

Aquesta entrada ha esta publicada en Receptes D'esmorzar O De Berenar, Receptes de postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *