Petritegi

L’oferta gastronòmica a Euskal Herria és molt variada i interessant. Una de les nostres rutes culinàries preferides inclou parada obligatòria a la regió de la sidra. Ja hem preparat el menú sidreria en nombroses ocasions amb excepcionals resultats, valgui la modèstia.

Petritegi

Com arribar-hi:

Aquesta vegada vaig tenir el detall de fer-ne unes fotografies per tal que pugueu veure el menú amb els vostres propis ulls:

Primer de tot uns xoricets a la sidra:

Seguim amb el plat que més ens agrada, truita de bacallà:

El bacallà fregit amb pebrot i ceba no es queda pas en mal lloc:

El xuletó és el plat principal:

I de postres, formatge amb codony, galetes i nous:

Aquí teniu l’entrada original:

Si aneu a Euskal Herria, heu de fer parada obligatòria a Astigarraga o a Hernani, les dues capitals de la sidra. Bé, això és el que em va dir l'Ander, que és de Villabona, ben a prop d'aquestes dues poblacions. Potser coneixeu Hernani per altres motius…però sapigueu que també saben fer sidra! Doncs resulta, que abans que arribés la preparació de vi a aquestes contrades, la gent es dedicava a la sidra. Hi havia cellers de sidra que permetien portar-hi menjar de casa; ells servien la sidra i la gent es cuinava el que hi duia. Mica en mica, i degut a les conegudes lleis de mercat, aquests locals es convertiren en restaurants. Avui en dia serveixen un menú, estàndard a la majoria de les sagardotegia. EL menú que nosaltres vam tenir el plaer de degustar consistia en: xoricets a la sidra, truita de bacallà (excel·lent), bacallà fregit amb pebrots verds i ceba (també fregit) i entrecot. No us sé dir quina carn era l'entrecot, però estava fet a la graella i era més que "outstanding". Finalment, ens van dur formatge i codony, acompanyat per unes galetes que malauradament la gana no em va deixar provar.

Si voleu provar uns entrecots excel·lentíssims a Barcelona, no dubteu en anar a la taberna Baserri al carrer Milans.

La temporada quan totes les sidreries estan obertes, va del gener a l'abril aproximadament; però durant tot l'any en podeu trobar algunes d'obertes. Les més grosses, que no per això perden esperit. El nom de la qual vam anar és Petritegi i el telèfon és el 943 45 71 88. I no us preocupeu per la sidra, us en podeu omplir el got cada vegada que vulgueu. Només heu d'alçar-vos, anar allà on tenen les bótes i omplir-vos el got tot abocant-ho ("escanciar"). Hi ha una manera de fer-ho i és una espècie de ritual.

Si hi aneu per la nit, és possible que trobeu nombrosos grups de gent que toquen la seva pròpia música dins del local, així que tindreu festa tradicional (de qualsevol lloc).

Guillem

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ambient familiar, Astigarraga, Carns a la brasa, Celler, Cuina basca, Cuina tradicional, Entre 20€ i 35€, Esdeveniments culturals, Euskal Herria, Gipuzkoa, Masia, Peix i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *