El Japonés

El grup Tragaluz té, entre d’altres, un restaurant japonés a un petit passatge de l’Eixmaple, El Japonés. Entre els altres restaurants que tenen, n’hi ha alguns que des de CercaRestaurant ja hem tastat com són: el Negro i Rojo, Hotel Omm per a la cata de vins de Hotels amb DO, Cuines de Santa Caterina (no en tenim entrada). A més a més, també hem vist que tenen un Japonés al Poblenou, al costat de la Torre Agbar, a l’edifici Imagina (a l’anomenat districte 22@).

El local consta d’una planta principal i d’altres superiors i inferiors. No vaig ni pujar ni baixar, però crec que a la planta inferior només hi ha els serveis. Entrant a mà dreta hi tenim una petita barra que serveix d’espera pels cients que esperen a tenir taula (No agafen reserves). Tenen una petita selecció de vins blancs, altres begudes i algunes tapes. Les tapes eren una mini-carta on hi destacaven els plats amb ostres. Després, i també a mà dreta, hi continua la barra però que es converteix en cuina. La primera barra també té cuina però molt més senzilla. Davant de la cuina hi ha un seguit de taules per unes 30 persones. A la sala del fons hi queden més taules, taules compartides amb bancs compartits (espero que si us toca banc, no us toqui compartir-ho amb algú amb el cul gros) i una altra cuina que queda més amagada. En aquesta darrera cuina hi fan la majoria de plats que no siguin sushi, que ho fan a l’anterior cuina, o això em va semblar.

 • Nom:
  • El Japonés
 • Localització:
 • Telèfon, horari i dades d’interès:
  • 93 487 25 92‎.
  • Servei de menú diari, menú degustació i menjar per endur. Atenen també sol·licituds de plats especials i comandes.
  • Migdia de 13h00 a 16h00. Nits de diumenge a dimecres, de 20h30 a 23h30; de dijous a dissabte de 20h30 a 00h30.
  • Lloc per unes 80 persones en dues sales.

No vaig poder fer cap fotografia dels plats, perquè anava acompanyat i no hi tenia prou confiança. Sempre m’ha fet la sensació que fer fotografies és envair una petita part de la intimitat del sopar, i per trencar aquesta barrera necessito una mica de confiança. La carta no és molt extensa, estava dividida en: entrants, pintxos, arròs, pizza japonesa (?), tempura, sushi, carns i peixos. Vam demanar: Sushi variat de 20 peces de nigiri i maki, California Roll (4 unitats de maki de cranc, alvocat i cogombre; eren d’una dimensió molt més reduïda del que he menjat en d’altres restaurants on et serveixen un FutoMaki) i pintxo de pollaste (Negima Teriyaki), salsa teriyaki i cebeta tendra. Tot estava a bon nivell, sobretot per la relació del preu. No tenien carta de vins, i davant de la nostra sol·licitud de quins vins blancs tenien (a la primera barra sí que ens van oferir opcions), ens van dir que ens servirien vi de la casa blanc i en gerra! Era un vi acceptable, vam demanar la versió afruitada (en tenien una de seca també). De postres uns makis de mascarpone enrotllat amb xocolata , molt bones.

En general em va agradar, sobretot la relació qualitat-preu (20€ per persona sense incloure la copa de vi de l’entrada) i el servei era prou atent. Però no el destacaria entre els meus japonesos preferits, tot i que sí que hi tornaria. El deixo com a bona opció per menjar bo, barat i ràpid entre setmana! Això sí, si hi aneu el cap de setmana, tingueu en compte que no accepten reserves i us ho podeu trobar molt ple!

Guillem

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Amb parella, Cuina japonesa, Cuina tradicional, Eixample Esquerre, Entre 20€ i 35€ i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *